... na kvalitě záleží, u koktejlů obzvlášť!
- Amaretto
- Italský ovocný likér trpkosladké chuti. Vyrábí se z mandlí, meruňkových jader, vanilky, dalších bylin a koření.
- Angostura
- Alkoholický nápoj patřící mezi kořeněné bittery a rumy. Jeho červenohnědá barva je díky hořkým korovým drogám, kůře pomerančů a dalšímu koření.
- Baileys
- Sladký likér spojující čerstvou smetanu a irskou whiskey.
- Bourbon
- Americká whiskey.
- Brandy
- Obecné označení pro vinnou pálenku - vínovici.
- Cointreau
- Francouzský ovocný likér vyráběný z pomerančů a pomerančové kůry. Má hořkosladkou chuť.
- Curaçao
- Likér ochucený slupkami citrusového ovoce. Přírodní je bezbarvý, uměle je přibarvován obvykle na modrou barvu - působí exoticky.
- Gin
- Bezbarvý alkohol s jemnou jalovcovou chutí.
- Gomme sirup
- Sirup složený z vody, cukru a arabské gumy.
- Grand Marnier
- Francouzský likér. Směs koňaku a esence hořkých pomerančů.
- Grenadina
- Sytě červený sirup z granátových jablek.
- Malibu
- Rumový likér s kokosovou příchutí.
- Rum
- Pravý rum je destilát z cukrové třtiny nebo melasy. K nejznámějším patří Bacardi nebo Jamaica. U zlatých a tmavých rumů se k dosažení barvy používá cukrového karamelu. Mezi rumy by se neměl počítat tuzemský konzumní rum vyráběný z cukru.
- Sekt
- Šumivý nápoj skladovaný v skleněných lahví s uzávěrem, který je možno tlakem sektu vytlačit ven.
- Tequila
- Mexický destilát vyráběný ze šťávy agáve.
- Triple Sec
- Likér vyráběný z pomerančů a pomerančové kůry.
- Vodka
- Původem z Ruska, kde se vyráběla z brambor. Dnes se destiluje i z kukuřice nebo pšenice.
- Vermuth
- Italské aromatizované víno bylinkami a kořením. Vermuthy jsou slazené, neslazené nebo suché (hořká chuť).
- Whiskey
- Pálenka vyráběná ze sladu a obilí. Známá je whiskey skotská, irská a americká (Bourbon).
Žádné komentáře:
Okomentovat