Ingredience

... na kvalitě záleží, u koktejlů obzvlášť!

  • Amaretto
    • Italský ovocný likér trpkosladké chuti. Vyrábí se z mandlí, meruňkových jader, vanilky, dalších bylin a koření.
  • Angostura
    • Alkoholický nápoj patřící mezi kořeněné bittery a rumy. Jeho červenohnědá barva je díky hořkým korovým drogám, kůře pomerančů a dalšímu koření.
  • Baileys
    • Sladký likér spojující čerstvou smetanu a irskou whiskey.
  • Bourbon 
    • Americká whiskey.
  • Brandy
    • Obecné označení pro vinnou pálenku - vínovici.
  • Cointreau
    • Francouzský ovocný likér vyráběný z pomerančů a pomerančové kůry. Má hořkosladkou chuť.
  •  Curaçao
    • Likér ochucený slupkami citrusového ovoce. Přírodní je bezbarvý, uměle je přibarvován obvykle na modrou barvu - působí exoticky.  
  • Gin
    • Bezbarvý alkohol s jemnou jalovcovou chutí.
  • Gomme sirup
    • Sirup složený z vody, cukru a arabské gumy.
  • Grand Marnier
    • Francouzský likér. Směs koňaku a esence hořkých pomerančů.
  • Grenadina
    • Sytě červený sirup z granátových jablek.
  • Malibu
    • Rumový likér s kokosovou příchutí.
  • Rum
    • Pravý rum je destilát z cukrové třtiny nebo melasy. K nejznámějším patří Bacardi nebo Jamaica. U zlatých a tmavých rumů se k dosažení barvy používá cukrového karamelu. Mezi rumy by se neměl počítat tuzemský konzumní rum vyráběný z cukru.  
  • Sekt
    • Šumivý nápoj skladovaný v skleněných lahví s uzávěrem, který je možno tlakem sektu vytlačit ven.
  • Tequila
    • Mexický destilát vyráběný ze šťávy agáve.
  • Triple Sec
    • Likér vyráběný z pomerančů a pomerančové kůry.
  • Vodka
    • Původem z Ruska, kde se vyráběla z brambor. Dnes se destiluje i z kukuřice nebo pšenice.
  • Vermuth
    • Italské aromatizované víno bylinkami a kořením. Vermuthy jsou slazené, neslazené nebo suché (hořká chuť).
  • Whiskey
    • Pálenka vyráběná ze sladu a obilí. Známá je whiskey skotská, irská a americká (Bourbon).

Žádné komentáře:

Okomentovat