pondělí 7. března 2011

Bloody Mary

Tento koktejl ze skupiny takzvaných pick-me-ups (vyprošťováků) je 100% účinný po každé oslavě. Aromatické přísady k její přípravě smíchal poprvé „Lete“ Petit z Habry´s New York Baru v Paříži začátkem 20. let. 

Ingredience:
  • 10 cl tomatové šťávy
  • 5 cl vodky
  • 1cl citronové šťávy
  • tabasco
  • worcesterská omáčka
  • mletý pepř
  • sůl
  • led
  • plátek rajčete
Do šejkru dáme několik kostek ledu, přidáme vodku, tomatovou šťávu, citrónovou šťávu, několik kapek tabasca a worcesterové omáčky, sůl, pepř a důkladně protřepeme. Nalijeme do vysoké sklenice a ozdobíme plátkem rajčete. Místo míchátka mnoho lidí používá kus stonku řapíkatého celeru.



Žádné komentáře:

Okomentovat